VUKANOVIĆ OTKRIVA KAKO JE MARA PODIJELILA DODIKOVU STRANKU U MODRIČI: “Otac spreman da odriješi kesu i potroši silan novac u kampanji…”

On najavljuje vrelo ljeto i jesen u Modriči, a kaže da ostaje da se vidi hoće li opozicija iskoristiti sukobe unutar vladajućih struktura.

  • Mini market

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 1

Milorad Dodik raspustio je jučer Opštinski odbor svoje privatne stranke u Modriči zbog sukoba frakcija i borbe klanova za prevlast i kandidaturu za načelnika opštine. Ambiciozni otac Mare Milošević, lokalni tajkun i vlasnik više firmi, želi da po svaku cijenu svoju kćerku progura za načelnika opštine, a velika prepreka bio mu je dosadašnji načelnik Modriče Mladen Krekić, kadar SNSD-a, koji nije želio da se povuče i odstupi pa je na kraju uklonjen potpisom šefa partije Milorada Dodika.

alt

Nakon raspuštanja, Dodik je imenovao Jovana Mišića za privremenog predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a te privremeno Povjereništvo koje broji 20 članova i na čijem se čelu nalazi Mara Milošević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pa se tako dalo do znanja ko je glavni, a ko je u obračunu izvukao deblji kraj.

Nakon smjene Krekića, SNSD je podijeljen na dvije frakcije, koje ni Dodik svojim pritiskom i prijetnjama ne može da pomiri, a činjenica da će DNS imati kandidata za načeknika, a socijalisti na istu poziciju kandiduju Ristu Marića, bivšeg zloglasnog direktora i grobara "Šuma Srpske", umanjuju šanse Mare Milošević, iako je njen otac spreman da odriješi kesu i potroši silan novac u kampanji, kao na opštim izborima 2018. godine, kada je Mara postala poslanik.

alt

Sigurno je da je pred nama vrelo ljeto i jesen u Modriči, a ostaje da se vidi da li će opozicija iskoristiti sukobe unutar vladajućih struktura i da li će Jovica Radulović, koji će, najvjerovatnije, biti kandidat SDS-a i zajednički kandidat opozicije, biti novi načelnik Modriče.

Nebojša Vukanović

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...