KANDIDATKINJA SBB-a ZA NAČELNICU NOVOG GRADA POTVRDILA: "Nećemo podržati DF-ov prijedlog za ministra zdravstva KS"

Odluka Predsjedništva SBB-a je da Sanelu Prašović-Gadžo, federalnu poslanicu i generalnog sekretara ove stranke, kandidira za načelnicu Novog Grada, saopćeno je danas iz Saveza za bolju budućnost.

  • Mini market

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 1

Kako navode na zvaničnoj stranici SBB-a, Novi Grad je najmnogoljudnija općina u BiH, a kako stvari sada stoje, ona će biti i jedini ženski kandidat u Kantonu Sarajevo.

''Zbog njene profesionalne biografije, dugogodišnje prepoznatljivosti u javnosti i veoma vidljivog političkog angažmana, u SBB-u smatraju da ona može pobijediti aktuelnog načelnika Semira Efendića, kojega prati više afera'', saopćeno je iz SBB-a.

Prašović je izjavila da zna sve probleme koje ta sarajevska općina ima i da zna način kako ih riješiti.

"Tačna je informacija da sam ja kandidat SBB-a za poziciju načelnice općine Novi Grad Sarajevo. Čast mi je i zadovoljstvo bilo na sjednici Predsjedništva SBB-a prihvatiti kandidaturu", izjavila je Prašović-Gadžo.

"Ja sam osoba koja je rođena na području ove općine. Cijeli život, gotovo 50 godina, živim u općini Novi Grad. Znam sve probleme, nedostatke, šta nedostaje građanima koji žive na području ove općine i znam kako to riješiti", poručuje.

Ona je kazala da je na sjednici Predsjedništva SBB-a odlučeno da ova stranka neće podržavati kadrovska rješenja DF-a.

"Ovom prilikom pozivam SDA da formira vlast na federalnoj razini. Ono što morate znati, nas ne obavezuje da čuvamo vlast SDA i DF u Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu. SBB ima svoje jasne stavove. Na prvom mjestu su nam građani, zato SBB neće podržati prijedlog osobe za ministra zdravstva KS kojeg je predložio DF", rekla je Prašović-Gadžo u izjavi.

Ona je zatražila da kandidat pred Skupštinom KS iznese kompletan plan djelovanja, program rada i kako će to sve institucionalno provesti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...