NEZAPAMĆEN SKANDAL TRESE SRBIJU: Uhapšen direktor koji je naredio da se štićenici doma liječe preparatom namijenjenim za stoku

Direktor Zavoda za smještaj odraslih lica “Male pčelice” u Kragujevcu Vladica Stanojević uhapšen je nakon što je, kako se sumnja, koristio nedozvoljene supstance u liječenju štićenika svoje ustanove.

  • Regija

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 0

Kako "Blic" saznaje, uhapšena je i doktorica ove ustanove koja je nesavjesno liječila stare ljude.

Policija je dobila prijavu o ovom krivičnom djelu koje se stavlja na teret Stojanoviću i brzo ga uhapsila.

U Zavodu za smještaj odraslih lica “Male pčelice” pojavila se šuga i mnogi štićenici su oboljeli od ove zaraze. Međutim, pojavu šuge u svom objektu direktor Stanojević pokušao je da prikrije tako što je doktorici Zavoda izdao naređenje da oboljele liječi lijekom “medimectin”.

Lijek “medimectin” namijenjen je za stoku, kao što su goveda, ovce, svinje... i, prema uputstvima, ovaj lijek se daje kod pojave vaški, šuge, problema sa plućima i slično.

Međutim, taj lijek ne smije nikako da se daje ljudima, jer je opasan po njihovo zdravlje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...