VIŠKOVIĆ BIJESAN: “Zaustavit ćemo organizovanje žurki na privatnim imanjima, nekorektno je da se to dešava dok…”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je naložio Inspektoratu Republike Srpske, Ministarstvu lokalne uprave i samouprave i Ministarstvu unutrašnjih poslova da odmah reaguju ukoliko dobiju informacije o žurkama koje se organizuju na imanjima, a građane je pozvao da prijave gdje primijete da su organizovana takva okupljanja mimo preporučenih mjera.

  • Mini market

  • 17. Avg. 2020  17. Avg. 2020

  • 0

- Razgovarao sam i sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem i on će poslati depešu svim policijskim upravama da rade na suzbijanju takvih dešavanja. Imao sam žalbe i apele zdravstvenih radnika, prije svega iz UKC-a u Banjaluci, da imaju informacije o organizovanju žurki koje postaju novi klasteri, čime se dodatno opterećuje zdravstveni sistem, pojasnio je Višković, javlja Srna.

On je ukazao da je nekorektno i problematično da zdravstveni radnici rade bez predaha i odmora, dok pojedinci organizuju žurke na imanjima i ugrožavaju svoje, ali i zdravlje svojih najbližih i sugrađana.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i porastu broja zaraženih u posljednjih mjesec dana, Višković je ukazao da je činjenica da ima opuštanja i nepoštovanja preporučenih mjera, ali da to nije masovna pojava već je riječ o pojedincima koji ugrožavaju sebe i okolinu.

On je saglasan da posljednji podaci o porastu broja zaraženih nisu zadovoljavajući, ali smatra da nisu ni toliko loši, jer je situacija pod kontrolom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...