SANELA PRAŠOVIĆ-GADŽO JEDINI SBB-ov KANDIDAT ZA NAČELNIKA U KS: “Ne vidim nijedan problem zašto ne bih napravila dobar rezultat…” (FOTO)

Rok za podnošenje kandidatskih listi za lokalne izbore koji će se održati 15. novembra, istječe danas u 16 sati. 

  • Politika

  • 17. Avg. 2020  17. Avg. 2020

  • 2

Već od jutros u Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK) je gužva. Stranke predaju liste, a među prvima je bio Savez za bolju budućnost - Fahrudin Radončić (SBB).

- SBB ima 1.236 kandidata u 72 općinska vijeća na prostoru cijele BiH. Od toga je 55 općinskih vijeća u Federaciji BiH, a 16 u RS-u, a jedno u Brčko distriktu - rekla je Sanela Prašović-Gadžo, generalna sekretarka SBB-a.

Rekla je kako se SBB nada boljem rezultatu nego na lokalnim izborima 2016. godine, piše "Faktor".

Ona je i kandidatkinja za načelnicu sarajevske općine Novi Grad. Istaknula je kako vjeruje u svoju pobjedu.

- Ne vidim nijedan problem zašto ne bih napravila dobar rezultat. Kod nas je, generalno, problem povjerenje u kandidate-žene. Pozivam građane BiH da ženama na listama daju prednost - rekla je Prašović-Gadžo.

SBB je, kada su u pitanju općine u Kantonu Sarajevo, za načelničku poziciju kandidirao samo Prašović-Gadžo. Osim u Novom Gradu, u drugim općinama kandidata nemaju.

Hoće li podržati i čije kandidate za načelnike u KS, ona nije precizirala. Kazala je da "ćemo vidjeti šta će se događati do novembra".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...