GUŽVA U ISTOČNOM SARAJEVU: Najviše prijavljenih kandidata za čelne pozicije na izborima, u utrku se uključila i stranka iz zapadne Hercegovine…

U najvećem broju lokalnih zajednica u Republici Srpskoj borba za mjesto načelnika ili gradonačelnika vodit će se između kandidata dva suprotstavljena bloka okupljena s jedne strane oko SNSD-a, a s druge oko SDS-a i PDP-a.

  • Politika

  • 18. Avg. 2020  18. Avg. 2020

  • 0

Najviše političkih subjekata prijavljenih za načelnike i gradonačelnike ima u Istočnom Sarajevu. Pored četiri najveće stranke u Republici Srpskoj SNSD-a, SDS-a, DNS-a i PDP-a te SDP-a BiH, za učešće u utrci za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, koji se prvi put bira direktno, prijavilo se još 11 manje poznatih političkih subjekata, bar kada je u pitanju politička scena u RS-u.

To su Narodna stranka “Radom za boljitak”, Radnička partija, Savez za novu politiku, Ekološka partija RS, Pokret “Volimo Srpsku”, Vaš pokret, SNS FBiH, Demokratski centar RS, Otadžbinska stranka i Demokratska stranka invalida BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...