MIHAIL GORBAČOV OTKRIVA: „Aleksandar Lukašenko je napravio veliku grešku, i ja sam napravio istu PRIJE RASPADA ZEMLJE…“

Masovni protesti opozicije počeli su širom Bjelorusije 9. augusta poslije predsjedničkih izbora, na kojima je pobijedio aktuelni predsjednik Aleksandar Lukašenko.

  • Svijet

  • 19. Avg. 2020  

  • 0

Bivši predsjednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov ocijenio je da je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko previše kasno zatražio podršku od radnika preduzeća u zemlji.

"Lukašenko je zatražio podršku od radnika industrijskih preduzeća. Čini se kasno", rekao je Gorbačov u intervjuu za "Komsomolsku pravdu".

On je dodao da je i on tražio podršku od radnika prije raspada Sovjetskog Saveza, prenosi Sputnjik.

"Nismo dobili potrebnu podršku. Nisam sklon da krivim radnike", istakao je on.

Bivši sovjetski lider je skrenuo pažnju na strani uticaj na događaje u Bjelorusiji.

Masovni protesti opozicije počeli su širom Bjelorusije 9. augusta poslije predsjedničkih izbora, na kojima je pobijedio aktuelni predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Opozicija ne priznaje rezultate izbora i smatra da je pobijedila Svetlana Tihanovska.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...