VUČIĆ O DOKUMENTU IZ BANJE LUKE: “Neću ja da govorim bilo šta o dokumentu koji sam dobio. Neka o tome govore PREDSJEDNICI DODIK I CVIJANOVIĆ. To su njihovi dokumenti…”

Vučić je istaknuo da je jučer pročitao taj dokument i da će ga "pročitati još dva puta da bi se bolje upoznao i da bi ga bolje proučio", ali da o njemu treba da govore Dodik i Cvijanović, jer je to njihov dokument.

  • Politika

  • 21. Avg. 2020  21. Avg. 2020

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dobio dokument iz Republike Srpske i da u njegovom pisanju nije učestvovao.

Vučić je najavio da će u narednim danima pozvati člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović u Beograd da bi razgovarali o dokumentu koji su mu dostavili.

"Uputiću im poziv u danima koji su pred nama, u skladu s njihovim i našim obavezama, da dođu u Beograd i da razgovaramo o tome", rekao je Vučić novinarima na Batajnici.

Vučić je istaknuo da je jučer pročitao taj dokument i da će ga "pročitati još dva puta da bi se bolje upoznao i da bi ga bolje proučio", ali da o njemu treba da govore Dodik i Cvijanović, jer je to njihov dokument.

"Neću ja da govorim bilo šta o dokumentu koji sam dobio. Neka o tome govore predsjednici Dodik i Cvijanović. To su njihovi dokumenti. U pisanju takvog dokumenta nisam učestvovao", rekao je Vučić, prenosi TVBN.

Kada je riječ o Kosovu i Metohiji i predstojećem sastanku u Washingtonu, Vučić je rekao da postoje inicijative da se datum vrlo kratko pomjeri te da ne misli da će u Washingtonu biti lako, ali da će se boriti za interese Srbije.

"Ono što neki maštaju da će tamo biti potpisano, priznanje Kosova - to ne postoji mogućnost ni pod kakvim uslovima", izričit je Vučić.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je jučer da su iz Republike Srpske dostavili predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dokumenta u kojima ukazuju na antidejtonsko ponašanje visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH te da su i time željeli da pokažu da zapadne zemlje imaju dvostruke aršine kada je riječ o pitanjima Republike Srpske i Kosova i Metohije.

"Dogovorili smo se da ćemo mi njima uputiti informaciju o antidejtonskim ponašanjima i statusu srpskog naroda u BiH, koju Vlada razmatra, smatrajući da Srbija, koja je izložena dijalogu sa međunarodnim faktorima u pogledu Kosova, apsolutno treba da vodi računa i o Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...