VUČIĆ NAPROSTO POLUDIO: “Neće nam nametnuti Velikog brata umesto Stefana Nemanje…”

Prema njegovim riječima, spomenik Sefanu Nemanji izradio je vrhunski ruski umjetnik i vjeruje da će režiser Emir Kusturica, koji je bio član komisije za podizanje tog spomenika, "ubjedljivo odgovoriti na napade“.

  • Regija

  • 21. Avg. 2020  21. Avg. 2020

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je danas da „oni koji su uveli Velikog brata u Srbiju proglasivši to vrhom kulture, sada nazivaju spomenik rodonačelniku srpske dražave Stefanu Nemanji kičem“.

„Neće nam nametnuti Velikog brata umesto Stefana Nemanje“, rekao je Vučić novinarima povodom poziva Stranke slobode i pravde Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti da spriječi podizanje spomenika Stefanu Nemanji, jer smatra da je kič.

Vučić je nakon pokazne vojne vježbe na aerodromu Batajanica rekao da se neće podizati „spomenik Velikom bratu“, „kao što je to bilo u Pionirskom parku“ u Beogradu, i dodao da rijaliti programi „uništavaju svijest i našu duhovnost“, piše Danas.rs.

Prema njegovim riječima, spomenik Sefanu Nemanji izradio je vrhunski ruski umjetnik i vjeruje da će režiser Emir Kusturica, koji je bio član komisije za podizanje tog spomenika, „ubkedljivo odgovoriti na napade“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...