ZA SVE KRIVE PRIVATNE ZABAVE: Najviše zaraženih koronavirusom u Banjoj Luci

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je, prema trenutnim epidemiološkim podacima, najveći broj pozitivnih osoba na koronavirus u Banjoj Luci te da je riječ o porodičnim klasterima.

  • Vijesti

  • 24. Avg. 2020  24. Avg. 2020

  • 0

- To su osobe koje su na određenim privatnim zabavama bile u kontaktu sa zaraženima, a nakon toga proširile virus u svojim porodicama – rekao je Zeljković novinarima u Banjoj Luci.

On je naveo da su u drugim lokalnim zajednicama različiti uzroci povećanja broja pozitivnih te je riječ o raznim vjerskim događajima, kao što su vjenčanja, krštenja, sahrane, ali i o privatnim zabavama, gdje se nisu poštovale nikakve epidemiološke mjere, piše Srpskainfo.

– U skladu s tim, Institut će u narednom periodu lokalnim kriznim štabovima dati jasne smjernice, ali i tražiti da pooštre postojeće ili uvedu nove mjere – rekao je Zeljković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...