MIRKO ŠAROVIĆ OČEKUJE POBJEDU NA IZBORIMA: "SDS već 30 godina vodi odgovornu politiku"

U izbore ulazimo spremni, puni optimizma i očekujemo reprizu 2012. godine. U Bijeljini nećemo voditi kampanju protiv Miće Mićića nego utakmicu za pobjedu časti, dostojanstva i poštenja, a sve to oličeno u liku doktora Ljubiše Petrovića, istaknuo je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

  • Politika

  • 27. Avg. 2020  27. Avg. 2020

  • 0

"Čvrsto vjerujem u njegovu energiju, program i viziju nove Bijeljine, nasuprot 'politici tala', trgovine i interesnih političkih retaracija koje će prirodno svakako da se pretvore u Petrovićeve komparativne prednosti", kazao je predsjednik SDS-a.

On je poručio da je "Semberija snažno SDS-ovo uporište, bila i ostala sa Mićom ili bez njega".

"Pa, da nije tako, zar bi Mićo Mićić pravio stranku koja i imenom i logom podsjeća na SDS?! Ali, da parafraziram jednu staru reklamu: 'Nije dovoljno ličiti na SDS da bi bio SDS'", rekao je Šarović.

Predsjednik SDS-a kazao je da Srpska demokratska stranka već "30 godina vodi odgovornu politiku" te je izrazio uvjerenje da "će se to nastaviti i u budućnosti".

"Sve u službi naroda, očuvanja i napretka Republike Srpske. Potrebu za 'preokretom politike' nemamo, jer vodimo čvrstu, jasnu, zdravorazumsku politiku ekonomskih promjena, patriotizma i kvalitetnih odgovora na tešku situaciju u koju je Republika Srpska dovedena. Ova vlast čini toliko grešaka da, ustvari, imamo puno materijala za 'preokret', ali 'preokret vlasti'", naveo je Šarović.

On je izrazio uvjerenje da SDS-ova stranačka infrastruktura "spremno dočekuje izbore i da se očekuje velika pobjeda naroda".

"Evo, recimo, potpuno sam ubijeđen da će naš zajednički kandidat Draško Stanivuković biti budući gradonačelnik Banjaluke i da će ta značajna pobjeda predstavljati prelomni trenutak koji će označiti neminovnu eroziju politike SNSD-a. Sigurnu pobjedu očekujem u još nekoliko gradova, s tim da moram naglasiti da je velika razlika između nas i suprotne strane to što mi ne kupujemo nego osvajamo te gradove putem izborne volje građana", kazao je Šarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...