SVI SU U PANICI, MIGRANTI SE NAORUŽAVAJU U KRAJINI: Narod u strahu, djecu neće da šalju u škole

Djecu neće slati u školu kada počne nastava, jer se boje za njihove živote, ističu da će promijeniti mišljenje tek kada se migranti izmjeste iz grada.

  • Hronika

  • 28. Avg. 2020  28. Avg. 2020

  • 0

Novinarske ekipe su posjetile jedan ilegalni kamp koji su napravili migranti na području Unsko-sanskog kantona. Trenutno se tu nalazi njih oko 2.000.

Građani ovog područja kažu da svakodnevno žive u strahu i ističu da su migranti naoružani. Stoga odbijaju da izlaze iz svojih domova.

Djecu neće slati u školu kada počne nastava, jer se boje za njihove živote, ističu da će promijeniti mišljenje tek kada se migranti izmjeste iz grada.

S druge strane, migranti ističu da oni ne mogu svi da stanu u kampove te da su prinuđeni da prave ilegalne.

Međunarodna organizacija za migracije im, kažu, ne pomaže. Oni se pokušavaju domaći EU, ali ih policija vraća i sve se vrti ukrug.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...