PARA NA PARU: Milijarder Elon Musk postao treća najbogatija osoba na svijetu, ove godine zaradom je prestigao Bezosa i Zuckerberga...

Elon Musk upravo je prestigao po bogatstvu vlasnika Facebooka Marka Zuckerberga i postao treća najbogatija osoba na svijetu.

  • Ekonomija

  • 01. Sep. 2020  

  • 0

Musk, koji stoji iza kompanija Tesla i SpaceX, sada ima 115 milijardi dolara, dok Zuckerberg ima 4 milijarde manje.

Ono što je još zanimljivije jeste da je Musk prestigao Jeffa Bezosa po rastu bogatstva u 2020. godini. Musk je, naime, zaradio 87,8 milijardi dolara od početka ove godine, dok je Bezos u 2020. povećao bogatstvo za 87,6 milijardi, a prema Bloombergovom indeksu milijardera.

Bezos je i dalje ukupno gledajući najbogatija osoba na svijetu sa 202 milijarde dolara, ali brzina kojom raste Muskovo bogatstvo je šokantna.

Rast Muskovog bogatstva posljedica je rasta dionica Tesle.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...