VOĐA OZLOGLAŠENIH “NOĆNIH VUKOVA”: Poziva Ruse da podrže crnogorski... (VIDEO)

Vođa ruskog motociklističkog kluba “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldastanov Hirurg pozvao je Vladu Ruske Federacije da ukine zabrane za direktne letove u Crnu Goru.

  • Mini market

  • 02. Sep. 2020  02. Sep. 2020

  • 0

On je naglasio da je u nedjelju, 30. avgusta, crnogorski narod napravio historijski izbor i da je mala zemlja pokazala svijetu da je u uslovima stalnog pritiska mogla da održi svoju vjeru i vrijednosti i ne dopusti njihovo skrnavljenje.

– Molimo Vladu Ruske Federacije i rusku avijaciju da podrži bratski narod, da se skinu zabrane na direktne letove za Crnu Goru. Crna Gora je otvorena za Ruse, bez bilo kakvih testova – rekao je Zaldastanov u videoporuci na svom Facebook profilu.


On je dodao da je na Јadranu u septembru najljepše vrijeme za odmor i pozvao Ruse da podrže crnogorski narod, jer je to zaslužio. Učestvovali su u napadu na stanicu distribucije gasa Strikolkove u Ukrajini. Organizovali su napad na Glavni štab ukrajinske mornarice u Sevastopolju. Blisko su povezani s ruskim specijalnim službama. Regrutovali su borce separatiste za ratište u Donjecku i Lugansku. Odgovorni su za učešće u akcijama ili politikama koje su prijetnja miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenosti ili teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Sve ovo je navedeno u obrazloženju odluke kojom je 2014. godine predsjednik SAD-a Barak Obama moskovske "Noćne vukove" stavio na crnu listu. Istom odlukom, na crnu listu je stavljen i vođa "Noćnih vukova" Aleksandr Zaldostanov zvani Hirurg, piše SAFF.

Nastali su osamdesetih godina prošlog stoljeća kao ljubitelji dvotočkaše, a prerasli u ključnu komponentu propagandne mašinerije Kremlja. Za sebe tvrde da su organizacija koja podržava pravoslavlje i bavi se humanitarnim radom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...