MILIONSKA INVESTICIJA U SREDNJOJ BOSNI: Egipćani žele graditi luksuzno naselje nadomak Sarajeva, sadržaji su namijenjeni za elitu...

Površina obuhvata za koji će se izvršiti izrada plana, iznosi 5,27 hektara.

  • Ekonomija

  • 03. Sep. 2020  03. Sep. 2020

  • 0

Predstavnici Općine Breza i firme "Seaharvest" d.o.o. Sarajevo potpisali su u utorak ugovor o finansiranju izrade Zoning plana Resort naselja Erići.

Firma "Seaharvest" d.o.o. Sarajevo, vlasnik zemljišta površine od 10 hektara, lociranog između naselja Izbod i Erići, na spomenutom prostoru želi graditi rezidencijalno turističko naselje.

Planirana je izgradnja porodičnih vila, slobodnostojećih i u nizovima, zgrada kolektivnog stanovanja i restorana, trgovina, kao i objekata za rekreaciju.

Površina obuhvata za koji će se izvršiti izrada plana, iznosi 5,27 hektara.

Realizacija ovog projekta, naslonjenog na strateška opredjeljenja Općine Breza za razvoj turizma, prema ocjeni načelnika Muniba Zaimovića, snažno bi potakla rast i razvoj lokalne zajednice.

Naglašeno je da je potrebno uključiti sve resurse organa uprave kako bi se realizacija ubrzala i olakšala.

Foto: Općina Breza

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...