SEBIJA IZETBEGOVIĆ SASLUŠANA U TUŽILAŠTVU BiH: Evo i zbog čega…

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović saslušana je prošle sedmice u okviru predmeta "Respiratori".

  • Vijesti

  • 04. Sep. 2020  04. Sep. 2020

  • 1

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović saslušana je u Tužilaštvu BiH kao svjedok u predmetu "Respiratori".

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović saslušana je prošle sedmice u okviru predmeta "Respiratori", potvrdio je za Klix.ba Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Predmet "Respiratori" tretira spornu nabavu 100 respiratora iz Kine koju je za potrebe zdravstvenog sistema FBiH uvezla kompanija "Srebrena malina" iz Srebrenice, vlasnika Fikreta Hodžića.

Kao osumnjičeni u ovom predmetu, osim vlasnika "Srebrene maline", vode se i federalni premijer Fadil Novalić, direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ali i direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva Aleksandar Zolak.

Za respiratore je plaćeno 10,5 miliona KM, a vještačenja Tužilaštva BiH kazala su kako su oni neupotrebljivi za kliničko tretiranje Covid-pacijenata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...