VUČIĆU NIJE DOBRO; OGLASILE SE "ŽENE U CRNOM": “Pamtimo njegovo uživanje u pogledu na opkoljeno Sarajevo… kao i pozive na ubistvo ‘100 MUSLIMANA ZA 1 SRBINA’”

Aleksandar Vučić, potpisnik sporazuma u SAD-u, pokazao je još jednom svoju osobinu da se dodvorava moćnima, a satire i ponižava slabije.

  • Mini market

  • 05. Sep. 2020  05. Sep. 2020

  • 3

Organizacija "Žene u crnom" osudile su sporazum koji je potpisao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a koji predviđa preseljenje srbijanske ambasade u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalem.

“U okupiranom Jerusalimu 14. maja 2018. proslavljano je otvaranje ambasade SAD-a, u isto vreme u Gazi je u eskalaciji izraelskog državnog terora ubijeno 60, a ranjeno preko 2.000 ljudi.

Tog dana u Beogradu smo protestovali protiv okupacije Palestine i izrazili svoju solidarnost s građanima i građankama Palestine.

Premeštanje ambasada iz Tel Aviva u Jerusalim i priznavanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela predstavlja deo "udruženog zločinačkog poduhvata" aktuelnih vlasti SAD-a i Izraela, koji za cilj ima uništavanje svake mogućnosti da Palestinci i Palestinke na svojoj zemlji budu slobodni.

Vlasti Srbije nisu propustile da daju svoj skromni doprinos ovom procesu te su se jučerašnjim sporazumom obavezale da premeste ambasadu Srbije u Jerusalim.

Aleksandar Vučić, potpisnik ovog sporazuma, još jednom je pokazao svoju osobinu da se dodvorava moćnima, a satire i ponižava slabije.

Pamtimo njegovo uživanje u pogledu na opkoljeno Sarajevo, pamtimo kako je u danima kada se dešavao genocid u Srebrenici, pozivao na ubistvo "100 Muslimana za 1 Srbina", pišu Vijesti.ba.

"Pamtimo i sve napade njegovih zvaničnih i nezvaničnih batinaša posljednjih godina. S druge strane, vidimo i njegovu poniznost prema njegovim "investitorima" i poslovnim partnerima, svakome ko je moćan i ima novca, kojima na raspolaganje stavlja živote, vodu, čist vazduh i budućnost građana i građanki Srbije.

Otuda ne čudi što se Vučić stavio na stranu trenutno najvećeg neokolonističkog i eksplotatorskog projekta - izraelske okupacije Palestine.

Borimo se za svet u kome će Palestina biti slobodna, za svet bez Vučića, Trampa i Netanjahu”, navedeno je u reakciji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...