ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE: Žene koje redovno glume orgazme, sklonije su varanju partnera

Zanimljiva studija objavljena u časopisu ‘Archives of Sexual Behaviour’ proučavala je ponašanje parova u heteroseksualnim vezama. Žene koje redovno glume orgazme, sklonije su varanju partnera, pokazalo je novo istraživanje, piše "The Sun".

  • Sex i grad

  • 05. Sep. 2020  07. Sep. 2020

  • 0

Studija objavljena u časopisu ‘Archives of Sexual Behaviour’ proučavala je 138 žena i 121 muškarca u heteroseksualnim vezama, pri čemu su se pitanja uglavnom bazirala na orgazmima i varanju.

Naučnici su dokazali kako intenzitet i učestalost orgazama nisu utjecali na ženinu želju za varanjem, no otkrili su povezanost između dugoročnog glumljenja orgazma i vjerovatnosti za varanje partnera. Što je više orgazama odglumila, veća je vjerovatnost da je prevarila partnera u prošlosti, odnosno da će varati u budućnosti.

Seksologinja Tammy Nelson tvrdi da je više žena glumilo orgazam, nego što nije, a čak ih je 80 posto to priznalo.

Prijašnja istraživanja pokazala su da su žene koje glume orgazam nezadovoljne seksualnim životom sa svojim partnerom ili da ne razgovaraju o svojim željama, što može objasniti njihovu potrebu da traže zadovoljstvo negdje drugdje.

“Većini žena treba direktna stimulacija klitorisa između sedam i 45 minuta, a ako ne pokažu svoje zadovoljstvo uzdisajima ili stenjanjem, nećete ni znati jeste li blizu”, objasnila je dr. Nelson.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...