LIGA NACIJA: Potop Hrvatske u Portugalu (VIDEO)

Portugal je u prvom kolu Lige nacija lakše od očekivanog stigao do uvjerljivog slavlja protiv Hrvatske

  • Sport

  • 05. Sep. 2020  05. Sep. 2020

  • 2

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom 1-4 (0-1) od Portugala u Portu u susretu 1. kola grupe 3 Lige A započela je svoj nastup u drugom izdanju Lige nacija.

Portugal je poveo pred kraj prvog poluvremena golom Joaoa Cancela (41), na 2-0 povisio je Diogo Jota (58), za 3-0 strijelac je bio Joao Felix (70), da bi u sudijskoj  nadoknadi svaki sastav postigao po pogodak. Prvo je u prvoj minuti nadoknade Petković (90+1) smanjio na 3-1, da bi u posljednjim sekundama Andre Silva (90+4) pogodio za konačnih 4-1.

Bio je ovo šesti međusobni susret Hrvatske i Portugala i peta pobjeda aktualnih evropskih prvaka uz jedan remi. Hrvatska je u tih šest susreta postigla samo dva pogotka uz 12 primljenih.

Za tri dana Hrvatska će u susretu 2. kola gostovati u Saint-Denisu protiv svjetskog prvaka Francuske, još jedne reprezentacije koju nikada nije pobijedila. U šest dvoboja protiv "trikolora" "vatreni" su ostvarili dva remija uz četiri poraza.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...