IDU LI NAM BOLJI DANI?: Broj oboljelih u BiH od korone danas je više nego...

Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo. Do sada je testiran ukupno 127.281 uzorak, a koronavirus je potvrđen kod 13.566 osoba.

  • Vijesti

  • 07. Sep. 2020  07. Sep. 2020

  • 0

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata, prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, registrovano 99 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 562 uzorka, od kojih je 61 pozitivan na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo. Do sada je testiran ukupno 127.281 uzorak, a koronavirus je potvrđen kod 13.566 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 9.695 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 43 pacijenta. Trenutno je aktivno 3.490 slučajeva pozitivnih na koronu.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je sedam novih smrtnih ishoda. Preminulo je pet muškaraca iz Jajca, Ljubuškog, Posušja, Tešnja i Travnika, kao i dvije žene iz Kalesije i Zenice.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 381, od čega je 250 osoba muškog i 131 osoba ženskog spola.

U Brčkom u posljednja 24 sata nije evidentiran nijedan slučaj koronavirusa.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS-a, Univerzitetskom kliničkom centru RS-a i Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini izvršeno je testiranje 527 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 38 osoba.

Radi se o 19 muških i 19 ženskih osoba, od kojih je 13 mlađe, 20 srednje i pet osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 11 osoba je iz Čelinca, pet iz Banje Luke, četiri iz Bijeljine, po tri osobe iz Dervente i Laktaša, po dvije iz Istočne Ilidže i Bosanskog Šamca i po jedna osoba iz Bratunca, Doboja, Zvornika, Modriče, Mrkonjić-Grada, Pala, Ugljevika i Šipova. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...