KOMŠIĆ ODGOVORIO NA PRIJETNJE BOŽE LJUBIĆA: "Nema on snage za realizaciju toga, završio bi u bjekstvu kao Ante..."

Ljubić je danas izjavio kako će HNS "izaći s jednim koherentnim dokumentom", koji će, u skladu s Ustavom, Hrvatima omogućiti ono što već imaju Srbi i Bošnjaci, a to je "legitimno političko predstavljanje".

  • Vijesti

  • 07. Sep. 2020  

  • 7

- Božo Ljubić i takozvani HNS mogu dobiti Izborni zakon po mjeri UZP-a, jedino ukoliko u budućnosti prevagu među probosanskim snagama odnese antisemitska koalicija koju predvodi NiP, a koju slijede SDP i Naša stranka, saopćila je Demokratska fronta.

 

- HNS kao nevladina organizacija za rušenje ustavnog poretka BiH može samo sanjati o daljnjoj etnoteritorijalizaciji države Bosne i Hercegovine, i zato izmišljati kojekvakve eufemizme poput "teritorijalne autonomije". Za realizaciju toga nemaju snage, a završili bi u bjekstvu kao što je završio Ante Jelavić. Jedino čemu se mogu nadati 2022. godine jeste oslobađanje Doma naroda od pristalica HDZ-ove UZP politike - zaključuju iz DF-a.

Ljubić je danas izjavio kako će HNS "izaći s jednim koherentnim dokumentom", koji će, u skladu s Ustavom, Hrvatima omogućiti ono što već imaju Srbi i Bošnjaci, a to je "legitimno političko predstavljanje".

- Mi ni na koji način ne želimo dočekati izbore 2022. godine s postojećim izbornim pravilima, posebno uz ovakvu Centralnu izbornu komisiju. Blokiranje ili onemogućavanje promjena izbornog zakona, temeljem Ustava i temeljem odluka Ustavnog suda, zapravo legitimira direktno traženje drugih koncepata ostvarenja nacionalne jednakopravnosti, a jedan od tih koncepata je svakako koncept teritorijalne autonomije - rekao je on.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...