CVIKO OTKRIO BAJEVIĆEVE PLANOVE: U budućnosti će biti drugačiji kriteriji za slanje poziva…

Reprezentacija BiH odigrala je na Bilinom polju drugu utakmicu Lige nacija i doživjela poraz rezultatom  2:1 od reprezentacije Poljske.

  • Sport

  • 08. Sep. 2020  08. Sep. 2020

  • 0

Nakon utakmice, kratko je za Novu BH govorio Rusmir Cviko, član stručnog štaba selekcije BiH.

"Vidite, nijedan poraz nije lijep, a pogotovo ne ovaj na našem terenu. Imali smo određene rotacije, promijenili smo sedam igrača u odnosu na prošlu utakmicu. Išli smo svjesno u rizik, da vidimo šta nam mogu dati svi igrači. Ovo nam je dalo neki uvid, malo drugačije ćemo razmišljati po pitanju poziva i drugačije ih slati. U budućnosti ćemo drugačije postavljati kriterije što se tiče poziva", rekao je Cviko pa nastavio:

"Stručni štab se u razgovoru sa selektorom tako dogovorio, da imamo 25 igrača, da možemo rotirati i pokušati vidjeti maksimum svakog igrača u ovim utakmica, a onda da se okrenemo baražu, ali i da, naravno, ne zapostavimo Ligu nacija."

"Imali smo peh, povredu Gojaka na poluvremenu, nismo znali šta je s njim do početka drugog pa smo na brzinu zagrijali Višću. Ubacili smo Džeku u formacijji 4-4-2, bilo je još povreda. Ali, imali smo i mi još šansi u drugom poluvremenu, mada je rezultat, vjerovatno, objektivan. Ipak, ostaje žal da se mogao izvući barem bod... Cilj je svakako zadržati se u Ligi A, ostaje žal što nismo iskoristili ove šanse, ali ostaje nam poboljšati realizaciju, okrenuti se budućnosti, biti pozitivan, napraviti zdravu cjelinu i bit će to dobro...", nastavio je Cviko.

Reprezentacija se sada okreće baražu za EP i prvom meču protiv Sjeverne Irske.

"U svakom slučaju, velika i teška utakmica. Bit će urađena duboka analiza i današnje utakmice i utakmice protiv Italije. Pokušat ćemo analizirati i ispraviti greške, analizirati protivinika... Nadam se da ćemo pobijediti tu utakmicu, otići u finale baraža, tu, također, pobijediti i otići na EP", rekao je Cviko.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...