GLUMICA OTKRILA ZAŠTO NEĆE REĆI IME SILOVATELJA: "Razlog je jednostavan..."

Glumica i rediteljka Danijela Štajnfeld putem video poziva rekla je niz detalja o filmu na kom radi, a koji je već podigao mnogo prašine.

  • Show

  • 08. Sep. 2020  

  • 0

Na samom početku emisije "Pressing" puštena je scena kojom počinje njen dokumentarni film "Zaceli me" preemiojerno emitiranom na Sarajevo film festivalu, koji je posvećen žrtvama seksusalnog zlostavljanja, i sa kojim je priznala da je i sama bila silovana od strane jednog moćnika iz filmske produkcije.

Film počinje telefonskim razgovorom između Danijele i njene majke kada ona saopštava porodici da je doživela silovanje.

- Htela sam da vam kažem da sam ja dožvela silovanje pre 4 i po godine u Srbiji i onda sam otišla u Ameriku, i bilo mi je mnogo teško, ali sada sam dobro. Samo hoću to da vam kažem, nisam vam do sada rekla jer nisam htela da se brinete. Sada vam to govorim jer pravim film o drugim žrtvama silovanja - rekla je Danijela u gorepomenutoj emisiji.

Voditelj na samom početku razgovora sa Danijelom rekao je da je neće pitati za ime silovatelja, a ona je otkrila razlog zbog kojeg ne želi da otkriva njegovo ime.

- Ako bih htela da kažem ime svog silovatelja, prvo sam mogla to da uradim u filmu ako sam to želela jer je moja produkcija. Razlog je što nisam dala ime silovatelja u filmu je jednostavan, ako bih rekla ime, fokus filma bi se sveo na to. Međutim, priča “Zaceli me” ima misiju da svede pažnju na poziciju žrtve. Većina nas koji smo bili silovani, napadnuti smo od strane nekog iz naše okoline, nekog za koga mi znamo, koga pošutjemo, i što je najgore, kome verujemo - rekla je Danijela.

 alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...