ŽUSTRA REAKCIJA STRANKE ZA BiH: „Osuđujemo pokušaj izgradnje autoputa kroz povratnička naselja u…“

Stranka za Bosnu i Hercegovinu osuđuje pokušaj izgradnje autoputa Banja Luka - Prijedor kroz naselja pet mjesnih zajednica: Kevljani, Kamičani, Kozarac, Kozaruša i Trnopolje, u kojima žive bošnjački povratnici.

  • Mini market

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 0

Pozdravljaju i cijene svaki investicijski poduhvat u BiH, ali poručuju da nikada neće dozvoliti da se autoput gradi kroz bošnjačka, povratnička naselja i na taj način ruši na stotine kuća i imanja.

- Za nas je ovo pokušaj novog etničkog čišćenja i ono što u ratu nije učinjeno genocidom, da se sada završi urbicidom. Skrivanjem prednacrta i nacrta od očiju javnosti i od građana Kozarca, bez javnih rasprava, Vlada entiteta Republika Srpska i JP "Autoputevi RS" žele porušiti na stotine kuća, uništiti hektare i hektare obradive zemlje, od koje živi i preživljava većina povratnika u Kozarcu i ostalim mjesnim zajednicama - kazali su iz SBiH.

Pozivaju sve nadležne institucije entiteta Republika Srpska i BiH da se uključe u rješavanje tog problema i iznađu alternativno rješenje trase autoputa te da zaborave na rušenje povratničkih bošnjačkih kuća, saopćeno je iz Stranke za BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...