MINISTAR ZDRAVLJA SRBIJE PRELOMIO: Kineska vakcina nije ispunila uslove Agencije za lijekove...

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar potvrdio je da Srbija neće učestvovati u kliničkom ispitivanju kineske vakcine protiv korone, jer nisu ispunjeni uslovi Agencije za lijekove.

  • Regija

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 0

"Čuo sam jutros vijest da je jedno ispitivanje prekinuto i to je normalno i daje priliku da se vakcina popravi. Tek kada se stvore uslovi, kad neka vakcina ispuni sve standarde, tek ćemo je tada preporučiti našim građanima", rekao je Lončar za RTS.

On je dodao da će od 1. oktobra početi vakcinacija protiv sezonske gripe, koja će pomoći da se ne ukrste virusi gripe i korone.

Ministar Lončar je rekao da su medicinski radnici spremni za novi talas koronavirusa, da se o samom virusu ne zna sve, ali da su sada svi obučeni da koriste zaštitnu opremu.

Lončar je najavio da će se sastati s direktorima bolnica koje nisu Covid, kako bi se iskoristilo ovo zatišje za ubrzano liječenje pacijenata čiji su pregledi odgođeni zbog korone.

On je dodao da će se odrediti prioriteti i ažurirati liste kako bi se obavilo što više pregleda skenerom ili na magnetnoj rezonanci prije nego što se broj oboljelih od Covida poveća.

U međuvremenu, ministar zdravlja Srbije preporučio je obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru, izbjegavanje skupova i držanje distance.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...