AKO NE ŽELITE DA DRUGI VIDE ŠTA RADITE U MESSENGERU: Isprobajte ove trikove

Donosimo pregled načina kako pogledati poruke primljene Messengerom, a da pošiljatelj ne dozna jeste li ih vidjeli i pišete li odgovor.

  • HiTec

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 0

Kao i većina današnjih aplikacija za razmjenu poruka, Facebook Messenger pokazuje kad je vaš sugovornik vidio poruku ili ju tipka.

To može biti korisno jer tako znate da je poruka stigla na odredište. Ipak, nemali broj ljudi nije zadovoljan tim značajkama i rado bi ih se riješili.

Ako ste među njima, evo uputa kako to možete učiniti.

Na žalost, ne postoji ugrađena mogućnost uklanjanja značajki prikaza obavijesti da je poruka viđena i da netko tipka odgovor. Morat ćete posegnuti za proširenjima za web preglednike.

Postoji više takvih proširenja za Googleov web preglednik Chrome, ali s njima treba biti oprezan jer se može dogoditi da će ih u nekom trenutku preuzeti spameri ili neki drugi zlonamjerni igrači.

Proširenje Messenger Unread, recimo, omogućava isključivanje značajki kao što su prikaz sličice s obavijesti kako je poruka viđena, potvrda kako je poruka pročitana, podatak kad ste zadnji put bili aktivni, tipkate li poruku...

Ovo je proširenje zadnji put nadograđeno u veljači ove godine i u kategoriji je otvorenog računalnog koda, što znači kako sami možete provjeriti ima li išta problematično u njemu (ili zamoliti nekog tko se u to razumije da vam pomogne).

Ako zbog bilo kojeg razloga ne želite da vaši kontakti u Messengeru znaju kad ste online, postoji postavka koju možete isključiti.

Kliknite sličicu zupčanika u gornjem lijevom kutu prozora Messengera. Ovdje ćete pronaći kliznu sklopku Show when you're active. Isključite li ju, vaši kontakti neće znati jeste li online ili niste.

Kako biste potpuno nestali s radara trebat ćete ju isključiti gdje god koristite Facebook ili Messenger, pa tako i na vašem smartfonu.

Otvorite aplikaciju Messenger, kucnite profilnu fotografiju u gornjem lijevom kutu, odaberite Active Status i isključite sklopku (postavite na Off).

Za ovo ne postoje proširenja pa ćete morati posegnuti za nekoliko trikova kako bi pročitali poruke, a da pošiljatelj ne zna da ste to učinili.

Operativni sustavi Android i iOS omogućavaju prikaz novih obavijesti i kasniji pregled. Pomoću njih možete pogledati pristigle poruke bez aktiviranja značajke koja će pošiljatelja obavijestiti kako ste to učinili.

Tako ćete, doduše, moći vidjeti tek dio poruke ako je dulja.

U aplikaciji Messenger za Android kucnite na profilnu fotografiju u gornjem lijevom kutu. Odaberite Notifications & Sounds, provjerite jesu li notifikacije uključene (On) i je li značajka Notification previews uključena.

Možete i dodatno urediti prikaz obavijesti. Otvorite redom SettingsApps & notificationsSee all X appsMessenger pa Notifications kako bi dobili popis opcija koje možete promijeniti.

Na uređajima s iOS-om otvorite Settings, skrolajte do Messenger i odaberite Notifications kako bi promijenili odgovarajuće postavke.

U zrakoplovnom načinu rada možete otvoriti primljene poruke i čitati ih dok ste offline, a da Messenger to ne registrira.

Zrakoplovni način rada na Androidu ćete obično naći na panelu s brzim postavkama, do kojeg možete doći ako dva puta povučete prstom po zaslonu od vrha prema dnu.

Ako imate uređaj s iOS-om otvorite Control Center i kucnite sličicu Airplane mode.

Ukoliko vaš iPhone ima Face ID povucite prstom po zaslonu od gornjeg desnog kuta prema sredini kako bi došli do Control Centera, a ako ima fizičku tipku Home povucite prstom po zaslonu od dna prema gore.

Dok ste u zrakoplovnom načinu rada, otvorite Messenger i pregledajte poruku. Potom prisilno zatvorite aplikaciju.

Na Androidu to možete učiniti tako što ćete potegnuti prstom po zaslonu od dna prema gore i zadržati pritisak neko vrijeme.

Ako vaš uređaj ima klasičnu navigaciju s tri dugmeta kucnite na sličicu kvadrata i potom uklonite Messenger sa zaslona da bi ga zatvorili.

Na iPhoneu s tehnologijom Face ID potegnite prstom od dna zaslona prema gore i zadržite pritisak na sredini. Ako imate uređaj s tipkom Home, pritisnite ju dva puta.

U oba slučaja nakon toga izbacite aplikaciju Messenger sa zaslona. Kad ste to napravili možete isključiti zrakoplovni način rada.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...