VOZIO JE PIJAN: Pogledajte šta ga je zaustavilo (FOTO)

U policiji mogu biti zadovoljni svojom kampanjom.

  • Auto

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 0

Lokalne policijske vlasti okruga Charlotte očekivale su pozitivne utjecaje kampanje za borbu protiv vožnje pod utjecajem opijata, ali nisu očekivali ovako izravan rezultat.

Bounty Cheramy je vozio pod utjecajem alkohola, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u prometni znak. Ali ne u bilo koji, nego digitalni znak s prigodnim natpisom koji promovira spomenutu akciju. 

Pisalo je "Vozi trijezan ili stani sa strane". 22-godišnjak vjerovatno nije ni vidio znak sa svjetlosnim natpisom pa je udario u njega.

To je nasreću i zaustavilo njegov pohod, koji je mogao završiti fatalno da je naletio na nekog drugog sudionika u prometu. 

Mladi prijestupnik je pronađen u slupanoj Mazdi nedaleko od razvaljenog znaka. U svoju obranu je rekao kako je u trenutku nesreće razgovarao na mobitel i da je cijelu noć učio s prijateljem. 

"U ovom slučaju gospodin za upravljačem nije ni shvatio da je nešto udario. Nije bio svjestan da je prešao preko znaka", izjavila je glasnogovornica policijske postaje za NBC 2. Policija ga je alkotestirala, a Cheramy je napuhao dvostruko od maksimalno dozvoljenog. Optužen je za vožnju pod utjecajem alkohola te za uništavanje javne imovine. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...