MNOGI ĆE SE RAZOČARATI: Novo izdanje Androida stiže na odabrane smartfone, provjerite je li i vaš među njima…

Izdanje 11. operativnog sistema Android službeno je objavljeno.

  • HiTec

  • 10. Sep. 2020  10. Sep. 2020

  • 0

Zasad je dostupno tek za manji broj modela pametnih telefona, među kojima su uređaji iz Googleove serije Pixel, kao i pojedini modeli kompanija OnePlus, Xiaomi, Oppo i Realme.

Fokus Androida 11 postavljen je na tri segmenta: komunikaciju, kontrolu i privatnost. Tako će, recimo, razgovori u aplikacijama za razmjenu poruka biti prebačeni u zaseban prostor u dijelu za obavijesti kako bi ih bilo lakše pratiti.

Među novitetima su funkcija Bubbles, koja bi trebala olakšati slanje poruka bez zamjene aplikacija, i ugrađena funkcija za snimanje ekrana.

Što se kontrole tiče, u Androidu 11 bit će moguće pristupiti svim povezanim pametnim uređajima zadržavanjem pritiska na tipku za uključivanje. Redizajnirali su kontrole za upravljanje medijima i ugradili bežično povezivanje za Android Auto.

Među funkcijama u vezi sa privatnosti su jednokratne dozvole, mogućnost automatskog resetiranja dozvola za aplikacije koje niste neko vrijeme koristili, kao i novi moduli za nadogradnje putem trgovine aplikacijama Google Play.

Pojedine opcije bit će dostupne isključivo na smartfonima Pixel 2 i novijima u toj seriji. Među njima su prijedlozi za aplikacije na početnom zaslonu temeljem vaše dnevne rutine i nove mogućnosti pregleda, piše "Make Use Of".

Ukoliko želite znati može li vaš uređaj preuzeti i instalirati Android 11, to možete provjeriti ako otvorite redom Settings, System, System Update i kucnete dugme Check for update.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...