BUDITE OPREZNI: Nije svejedno kakvo dezinfekcijsko sredstvo koristimo…

Sa pojavom pandemije Covida-19 upotreba dezinfekcijskih sredstava postala je svakodnevnica za većinu populacije, međutim masovna upotreba dovela je i do pojave velikog broja sredstava koja nemaju potrebne dozvole i neprovjerenog su kvaliteta.

  • Zdravlje

  • 10. Sep. 2020  10. Sep. 2020

  • 0

Zbog svega toga, zdravlje ljudi može biti ugroženo.

"Bosnalijek", kompanija s višedecenijskom tradicijom u proizvodnji visokokvalitetnih dezinfekcijskih sredstava, od početka pandemije Covida-19 kontinuirano isporučuje maksimalne količine ovih proizvoda isključivo za potrebe tržišta BiH.

Provjereni i sigurni proizvodi, poput Aseptana, Alkosola i Bacticida, najbolji su izbor za dezinfekciju ruku i površina u situaciji u kojoj smo se našli.

Napominjemo da sredstva za dezinfekciju ruku ili površina moraju biti odobrena od nadležnih institucija, što se lako može provjeriti na pakovanju, na kojem se mora nalaziti odgovarajući broj rješenja.

Ukoliko na pakovanju dezinfekcijskog sredstva koje želite kupiti, nema broja rješenja, tada su kvalitet, djelotvornost i sigurnost proizvoda izuzetno upitni za čovjeka i okolinu, jer upotreba takvog dezinfekcijskog sredstva može izazvati različite alergijske reakcije, opekotine, ali i druge zdravstvene probleme.

Takvi proizvodi na tržište su stavljeni bez odgovarajuće dozvole.

Stoga apeliramo na sve da koriste samo proizvode koji su odobreni i sigurni za upotrebu. Također, pozivamo i institucije čija je to nadležnost, da kontrolišu primjenu ovih sredstava, a sve s ciljem zaštite zdravlja građana.

Samo kupovinom provjerenih i odobrenih proizvoda od certificiranih proizvođača osigurat će se ispravno provođenje potrebnih mjera kojima se nastoji osigurati zaštita građana, ali i spriječiti neželjene posljedice.

Radnici "Bosnalijeka" nastavit će i u narednom periodu ulagati maksimalne napore kako bi se osigurale dovoljne količine provjerenih dezinfekcijskih sredstava za potrebe građana, različitih zdravstvenih i drugih institucija u Bosni i Hercegovini. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...