POTENCIJALNO OPASAN TREND: Na "TikToku" postalo popularno izbjeljivanje zuba koristeći izbjeljivač

Na stranici "TikTok" širi se trend za koji stomatolozi upozoravaju da može biti opasan po oralno zdravlje.

  • HiTec

  • 10. Sep. 2020  10. Sep. 2020

  • 0

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju na novi, potencijalno opasan trend koji se pojavio na "TikToku", a koji potiče ljude na izbjeljivanje zuba izbjeljivačem. Korisnici stranice pokazali su u kratkim snimcima kako koriste obični hidrogen peroksid umjesto proizvoda namijenjenih za izbjeljivanje i stave ga direktno na zube kako bi ih izbijelili. Jedna od njih je 18-godišnja Claudia iz Engleske, čiji je takav snimak skupio skoro tri miliona pregleda. 

Međutim, stomatolozi upozoravaju da ova metoda može biti izuzetno opasna po caklinu, kao i desni, a teško oštećenje desni može dovesti do gubitka zuba. 

alt

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...