DODIK SUTRA LETI KOD VUČIĆA: Ide na instrukcije i po poklone iz SAD-a?

Ovaj susret zvaničnika Srbije i BiH dolazi nakon što je Srbija prošle sedmice u Washingtonu potpisala sporazum s Kosovom.

  • Politika

  • 10. Sep. 2020  10. Sep. 2020

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostit će sutra u Beogradu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Početak sastanka najavljen je za 11.30 sati u Vili "Mir", saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

Ovaj susret zvaničnika Srbije i BiH dolazi nakon što je Srbija prošle sedmice u Washingtonu potpisala sporazum s Kosovom, ali i nakon posjete Bosni i Hercegovini američkog zvaničnika Matthewa Palmera, koji je, između ostalog, razgovarao i s članovima Predsjedništva BiH.

Dodik i Vučić su razgovarali u Beogradu uoči vašingtonskog sporazuma, gdje je Dodik pokušao nametnuti temu povezivanja pitanja Kosova s Republikom Srpskom. Da do toga nije došlo u Bijeloj kući, potvrdio je predsjednik Srbije, koji je poručio da BiH nije bila tema tokom njegove posjete Americi.

Specijalni predstavnik SAD-a za zapadni Balkan i zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Matthew Palmer jučer je poručio bh. zvaničnicima da pitanje Kosova i Srbije nema nikakve veze s Bosnom i Hercegovinom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...