PREDSJEDNIK HRVATSKE NA ISPITU ZRELOSTI: Milanović u posjeti Njemačkoj, najavio razgovore o Bosni i Hercegovini…

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u četvrtak u dvodnevnu službenu posjetu Njemačkoj, gdje će se, između ostalog, susresti s njemačkim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom, a posjeta je počela susretom sa predstavnicima hrvatskih udruženja.

  • Regija

  • 11. Sep. 2020  11. Sep. 2020

  • 2

“Profil naših iseljenika je drugačiji nego prije pedeset godina, raznovrsniji i šarolikiji. Danas imamo više ljudi koji su visoko obrazovani”, rekao je Milanović nakon sastanka sa predstavnicima hrvatskih udruženja u četvrtak navečer.

Istaknuo je da je sa predstavnicima iseljeničkih udruženja imao “zanimljiv i dinamičan razgovor” u kojem se, između ostalog, govorilo i o boljoj organizaciji nastave na hrvatskom jeziku u Njemačkoj.

Službeni program hrvatski predsjednik nastavlja u petak ujutro, kada bi se trebao sastati s njemačkim kolegom po dužnosti Frank-Walterom Steinmeierom.

Teme razgovora trebale bi biti bilateralni odnosi, politička situacija u jugoistočnoj Europi, kao i funkcioniranje institucija Europske unije u izvanrednim uvjetima korona-krize.

“Frank-Walter Steinmeier i ja se znamo već dulje vrijeme, a posljednjih mjeseci smo u više navrata i telefonirali u vrijeme korona-krize”, rekao je Milanović.

Naglasio je da će s njemačkim kolegom razgovarati i o statusu Bosne i Hercegovine.

“Razgovarat ćemo i o statusu Bosne i Hercegovine, gdje je Njemačka jako aktivna, ali nisam baš siguran da njemačka službena politika tu gleda na stvari kao i mi. Možda neke stvari najbolje ne razumije”, rekao je hrvatski predsjednik.

Nakon susreta s njemačkim predsjednikom, Milanovića očekuje sastanak sa predsjednikom njemačkog parlamenta Bundestaga Wolfgangom Schaeubleom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...