ODLAZAK U LEGENDU: Preminula glumica Diana Rigg, zvijezda popularne serije "Game of Thrones"...

Diana Rigg, britanska glumica i zvijezda serije "Game of Thrones", preminula je u 82. godini.

  • Kultura

  • 11. Sep. 2020  11. Sep. 2020

  • 0

Umrla je u četvrtak ujutro kod kuće. Kćerka Rachael Stirling rekla je da je umrla od raka, koji joj je dijagnosticiran u martu.

Karijeru je počela šezdesetih godina u ulozi Emme Peel u "Avengersima". Osim po ulozi Olenne Tyrell u "Game of Thronesu", Diana je postala poznata glumeći Bondovu djevojku Tracy. Posebna je po tome što je jedina žena koja je postala filmska supruga tajnog agenta 007 u filmu "On Her Majesty's Secret Service" iz 1969. godine.

U "Game of Thronesu" prvi se put pojavila 2013. godine, a za ulogu u njoj tri puta je bila nominirana za nagradu "Emmy" u kategoriji najbolje gostujuće uloge.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...