DRAMATIČNO NA BLISKOM ISTOKU: Sirijska protuzračna odbrana odbila napad Izraela na Alepo…

Sirijska protuzračna odbrana odbila je napad Izraela na Alepo, prenijela je državna televizija u ovoj zemlji.

  • Svijet

  • 11. Sep. 2020  11. Sep. 2020

  • 1

Sirijska državna televizija prenijela da je vojska oborila nekoliko izraelskih raketa prije nego što su pogodile svoje mete, piše Reuters.

Zvaničnici iz izraelskog ministarstva odbrane su u prethodnim mjesecima saopštili da će pojačati kampanju protiv Irana u Siriji, gdje je, uz pomoć svojih posredničkih vojski, Teheran proširio svoje prisustvo.

Regionalne obavještajne službe su saopštile da Izrael pojačava svoje racije u Siriji u trenutku kada je pažnja u svijetu i regionu usmjerena na pandemiju koronavirusa.

Izrael je priznao da je provodio mnoge racije u Siriji od početka građanskog rata 2011. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...