JOŠ JEDAN VELIKI USPJEH DAMIRA IMAMOVIĆA: Njegov "Singer of Tales" proglašen je najboljim albumom u izboru...

...Transglobal World Music Charta sezone septembar 2019 - septembar 2020.

  • Kultura

  • 11. Sep. 2020  11. Sep. 2020

  • 0

Transglobal World Music Chart sinoć je objavio godišnju listu najboljih izdanja. Novi Damirov album proglašen je najboljim evropskim world music izdanjem sezone septembar 2019 - septembar 2020.

Laskavu titulu "The Best of Europe", "pjevač koji priča priče" dobio je nakon što je nekoliko mjeseci bio u samom vrhu Transglobal liste, a mjesec juli proveo je na čelnoj poziciji. 

U ukupnom poretku Top 100 albuma iz cijelog svijeta, ovo do sada najuspješnije Imamovićevo izdanje zauzelo je visoko šesto mjesto.

"Singer of Tales" izašao je u jeku pandemije Covid-19 virusa, 3. aprila 2020., u izdanju londonske kuće Wrasse Records.

Producirali su ga legendarni producent Joe Boyd i Andrea Goertler i na ovom albumu Damir je okupio all-star ekipu muzičara: američkog kontrabasistu Grega Cohena, turskog kemenčehistu Deryu Türkana i sarajevsku violinisticu Ivanu Đurić. Album je sniman u Berlinu.

Iako je velika turneja novog Damirovog projekta otkazana u jeku pandemije, album je privukao veliku pažnju javnosti i stručnjaka, te se do sada okitio priznanjem njemačkog Udruženja muzičkih kritičara (tzv. njemački 'Grammy") i već mjesecima ne silazi s vrha međunarodnih lista svjetske muzike. Damir ovih dana polako kreće s nastupima i "Singer of Tales" je već imao svoj prvi koncert u okviru Lent festivala u Mariboru.

(PR Damira Imamovića) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...