IMA DODIK DA POLUDI: Oštra reakcija iz SDA na ''formiranje predmeta 'Osman Mehmedagić'''…

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH smatra da je “formiranje predmeta” protiv direktora OSA-e BiH na temelju anonimne prijave jeftin političko-propagandni čin.

  • Politika

  • 12. Sep. 2020  12. Sep. 2020

  • 4

''Tužilaštvo BiH je u proteklom periodu bombardovalo građane brojnim `formiranim predmetima`, koji su zatim redovno završavali u korpi za smeće, jer su očigledno bili pokrenuti isključivo zbog medijskih i PR potreba, a ne na temelju ozbiljnih argumenata i istrage.

U kontekstu ovog predmeta, važno je naglasiti da Gordana Tadić nije bila spremna podići optužnicu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltijje, čak i nakon što se pojavio snimak na kojem se zorno vidi kako prima mito, a „formira predmet“ protiv direktora OSA-e s očiglednom političkom tendencijom, što dovoljno govori o profesionalnom srozavanju tužiteljice Tadić", navodi Klub zastupnika SDA.

Ističu, također, kako je frapantno da na ulicama Bosne i Hercegovine i susjedstva slobodno šetaju četnički ratni zločinci, izvršioci genocida u Srebrenici i snajperisti koji su ubijali djecu po Sarajevu, a da Gordana Tadić ne namjerava da ih procesuira, već je Tužilaštvo svela na svoju "privatno-političku prćiju".

''Ovakav odnos se mora u što skorijem roku mijenjati, a prvi korak je sve izvjesnija smjena Gordane Tadić'', ističu iz Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH'', saopćeno je iz SDA danas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...