NAKON OSTAVKE ČAMPARE: Ovako je reagovao VRH SDA...

Aljoša Čampara, visokopozicionirani član Stranke demokratske akcije, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine podnio je ostavku u Predsjedništvu SDA.

  • Vijesti

  • 13. Sep. 2020  

  • 11

Čampara je u pismu upućenom Centrali Stranke demokratske akcije obrazložio svoj postupak, a pismo je objavio i na svom Facebook profilu.

Uz ostalo navodi, kako se unutar SDA podobnost i poltronstvo protežiraju nad strukom, ličnim digniteteom, slobodom mišljenja i govora, uz istovremeno sataniziranje svih onih koji otvoreno govore.

Vrhunac svega kaže u otvorenom pismu Aljoša Čampara dogodio se kada je u javnost dospio snimak najveće političko-koruptivne afere "Asim" i koja ni nakon šest mjeseci nije dobila svoj konačni epilog. Akteri ove afere, tvrdi Čampara, nagrađeni su imenovanjima i pozicijama, a oni koji su prijavili aferu predstavljani su kao disdenti i protivnici unutarstranačkih interesa, navodi Čampara i dodaje:

"Kao zastupniik u Skupštini Kantona unutar kluba, preventivno sam upozoravo na nepotistička imenovanja od trenutka kada su za ministre predloženi kompromitovani kadrovi, pa do posljednjih retrogradnih i nelogičnih aktivnosti u cilju izmjene i prilagođavanja Statuta javnih preduzeća za potrebe imenovanja podobnih kadrova".

Ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA, Čampara je podnio, kako kaže, i zbog brutalnog sataniziranja saradnika, te udara na čast i porodicu, a sve u režiji Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Danas nije želio komentirati svoju ostavku pred kamerom.

SDA je, za sada, bez komentara na ostavku Aljoše Čampare i ozbiljne optužbe koje je iznio. No, bilo je očekivano, sudeći i prema izjavi Bakira Izetbegovića, koji je gostujući u posljednjem Pressingu na N1 kazao, "kako je u Kantonu Sarajevo moguća nova Vlada zahvaljujući i glasovima nekih iz SDA, a što bi automatski pretpostavljalo razlaz sa strankom".

Nije reagovao vrh, ali jeste Šemsudin Mehmedović, dugogodišnji zvaničnik Stranke demokratske akcije i zastupnik u državnom Parlamentu, kazavši kako stoji argumentacija koju je Aljoša Čampara iznio i slična je onoj na koju on godinama upozorava, uz opasku kako se SDA mora ozbiljno zabaviti aferama.

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...