SEKS NA EKS: Ovo su glavni razlozi zbog kojih parovi prestaju voditi ljubav…

Bilo zbog pretrpanih rasporeda, iscrpljenosti zbog roditeljstva ili nekih drugih razloga, održavanje strasti u vezi može biti izazov.

  • Sex i grad

  • 14. Sep. 2020  

  • 0

Istraživanje je otkrilo šta ubija strast - i varanje nije na vrhu liste. Psiholozi su se bavili seksualnim životima stotina dobrovoljaca kako bi otkrili zašto kvalitet njihovog seksualnog života pada.

Na vrhu liste bio je "nedostatak entuzijazma". Slijedi nedostatak vremena i prostora, pri čemu su se parovi osjećali "potlačeno" od svojih boljih polovica, navodi časopis Evolutionary Psychology.

10 najvećih razloga za prestanak seksualnih odnosa

Nedostatak entuzijazma

Nedostatak vremena i prostora

Dugo radno vrijeme

Loš seks

Nevjera i zlostavljanje

Problemi s karakterom

Nametljivost

Djeca

Nedostatak truda

Nisu monogamni

Profesor Menelaos Apostolou sa Sveučilišta u Nikoziji na Kipru, koji je proveo istraživanje, rekao je kako je važno utvrditi zašto kvalitet spolnog života opada. "Poteškoće u održavanju intimnih odnosa potencijalno mogu ljudima nanijeti značajnu emocionalnu bol", naveo je.

"Prepoznavanje tih poteškoća prvi je korak prema njihovom rješavanju i poboljšanju emocionalne dobrobiti ljudi", tvrdi ovaj ugledni stručnjak.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...