RIGOROZNA KAZNA ZA JEDNU OD NAJLJEPŠIH ŽENA SVIJETA: Bivša djevojka Leonarda DiCapija osuđena za utaju poreza, njena majka prošla još gore…

Izraelski top-model Bar Rafaeli koju na Instagramu prati tri miliona ljudi, nakon višegodišnjeg sudskog procesa osuđena je za utaju poreza.

  • Show

  • 14. Sep. 2020  

  • 0

Izraelsko pravosuđe osudilo je slavnu manekenku na devet mjeseci društveno korisnog rada i izreklo joj novčanu kaznu u iznosu većem od 600.000 eura zbog utaje poreza.

Izraelski top-model Bar Rafaeli koju na Instagramu prati tri miliona ljudi, nakon višegodišnjeg sudskog procesa osuđena je za utaju poreza. To je već druga nepovoljna presuda za ovu slavnu manekenku i bivšu djevojku Leonarda DiCaprija, nakon što je 20. jula osuđena i zbog davanja lažnih izjava o datumima boravaka u inozemstvu kako bi izbjegla izraelske poreze.

Nekadašnja Victorijina anđelica, a sada poduzetnica, nagodila se i izjasnila krivom u sklopu sporazuma o kazni koji predviđa devet mjeseci društveno korisnog rada i isplatu kazne od 2,5 miliona šekela, ili 610.000 eura, kao naknadu za zaostali porez. Taj je sporazum potvrdio i sud Tel Aviva.

Prema tamošnjem zakonu izraelski državljani koji borave u inozemstvu nisu obavezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje. Ali izraelske vlasti optužuju manekenku i njezinu majku za prijavu fiktivnih boravaka u inozemstvu kako bi iskoristile rupu u izraelskom zakonu i platile manje poreza.

Manekenkina majka, Tzipi Refaeli, koja se također izjasnila krivom i pregovarala o kazni, osuđena je na 16 mjeseci društveno korisnog rada i globu od 2,5 miliona šekela, uz plaćanje zaostalog poreza.

Njezina majka išla je toliko daleko da je pokušala „spasiti“ svoju kćer i prikriti njezin angažman u poslovanju s nekretninama u Izraelu, dajući lažne informacije vlastima i zato je dobila težu kaznu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...