PREMINUO MLADI BH. DOKTOR: Brinuo se o najkritičnijim pacijentima, ali bitku s koronom nije dobio...

Imao je 37 godina...

  • Hronika

  • 14. Sep. 2020  14. Sep. 2020

  • 0

- Sa dubokim žaljenjem obavještavamo javnost da je jučer, nakon više od mjesec dana borbe s novim koronavirusom, preminuo naš uvaženi ljekar, dr. Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske - saopšteno je iz ove institucije. 

- Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog ljekara te što su imali priliku da s njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma, pred kojim je bila blistava karijera. Dr. Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a RS-a zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio - javlja "Oslobođenje".

Doktor Marko Pekija rođen je 8. septembra 1983. godine u Banjoj Luci. Medicinski fakultet u Banjoj Luci završio je 2013. godine, gdje je i stekao zvanje doktora medicine. Nakon završenog fakulteta, profesionalnu karijeru započeo je 8. avgusta 2013. godine u Domu zdravlja Prijedor. U Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske zasnovao je radni odnos 1. marta 2019. godine, gdje je dobio specijalizaciju iz oblasti pulmologije u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a RS-a, saopćeno je.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

- Poslovodstvo UKC-a RS-a, u ime zaposlenih u našoj ustanovi, izražava duboko žaljenje za izgubljenim mladim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće.

Komemorativna sjednica povodom smrti dr. Marka Pekije održaće se u srijedu, 16. septembra 2020. godine, u 10:00 časova u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, kojoj će, zbog epidemiološke situacije, prisustvovati samo porodica i kolege preminulog - saopćeno je iz UKC-a RS-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...