STANJE JE ZABRINJAVAJUĆE; KOMŠIĆ IZ ZVORNIKA: Razgovarat će s Dodikom o problemu…

Ukoliko se ne postigne dogovor, Komšić je roditeljima obećao pravnu pomoć.

  • Vijesti

  • 14. Sep. 2020  14. Sep. 2020

  • 1

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić najavio je na današnjem susretu sa povratnicima u Zvorniku da će na sljedećoj sjednici Predsjedništva razgovarati s članom Predsjedništva Miloradom Dodikom radi rješavanja problema jezika u školama te da se đacima u knjižice upisuje bosanski jezik. 

Ukoliko se ne postigne dogovor, Komšić je roditeljima obećao pravnu pomoć. Kazao je da se, u tom slučaju, treba obratiti Ustavnom sudu ili, u konačnici, Evropskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Pozdravio je stav roditelja koji su kazali da se oni jednako zalažu i za prava djece iz Drvara, koja imaju sličan problem, jer im se ne prizanje srpski jezik.

Komšić je obećao da će razgovarati s načelnikom općine Zvornik Zoranom Stevanovićem da se đacima osigura prijevoz do škole, koji trenutno nemaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...