BURNO NA KOLEGIJU SDA: Prevljak se obrušio na Čamparu, kazao kako će biti izbačen iz stranke ako...

Kolegij Kantonalnog odbora SDA razmatrao je na današnjoj sjednici tekuća pitanja koja se tiču rada Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, izjavio je predsjednik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak, saopćeno je iz ove stranke.

  • Mini market

  • 14. Sep. 2020  14. Sep. 2020

  • 1

"Kolegij je pozdravio Odluku Vlade Kantona Sarajevo o izdvajanju 250.000 KM u oblasti održivog povratka za povratnike na području opštine Srebrenica te aktivnosti Ministarstva saobraćaja KS i činjenicu da je trenutno u toku realizacija 87 projekata u oblasti saobraćajne infrastrukure na području Kantona Sarajevo", kazao je Prevljak.

Dodao je i da je istaknut doprinos Ministarstva kulture KS finansijskoj stabilizaciji državnih institucija kulture, koje već duži period trpe zbog opstrukcija na državnom nivou.

"Pozdravljamo Uredbu o zapošljavanju branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, koju je Vlada KS donijela na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja KS, te očekujemo njeno intenzivno i efikasno provođenje", naglasio je Prevljak.

On je kazao da je Kolegij na današnjoj sjednici zauzeo stav o podnošenju ostavke Aljoše Čampare na sve funkcije u SDA, kao i u vezi s njegovim ukupnim ponašanjem u proteklom periodu, prenosi Fena. "Navodi koje Čampara već duži period iznosi protiv stranke, predstavljaju neutemeljene klevete. Posebno zabrinjavaju dokazi o učešću Čamparinih saradnika u tajnom pokušaju podrivanja institucija, a u saradnji s antidržavnim elementima iz entiteta RS te očekujemo objašnjenja u vezi s tim", kazao je Prevljak.

Kako se navodi u saopćenju, Prevljak je dodao da je Čampara, uprkos ostavci, zadržao status člana SDA te se mora u skladu s time ponašati.

"SDA je demokratska stranka u kojoj su dopuštene diskusije i različita mišljenja, ali i stranka čije zastupnici ne mogu raditi na izdaji SDA i rušenju vlade u kojoj participira i SDA. Zato očekujemo da se Čampara ponaša kao disciplinovani član SDA. Ukoliko prekrši navedenu obavezu te bude glasao za smjenu Vlade i dovođenje Kojovića, Nikšića, Forte i Konakovića na vlast, to znači da će automatski biti izbačen iz SDA", kazao je Prevljak.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...