A SAD SPEKTAKL: Pogledajte kako će izgledati dionica Koridora 5C kod Mostara (VIDEO)

Gradnja buduće trase Koridora 5C južno od Mostara posljednjih godina je u znaku sporenja lokalnog stanovništva i nadležnih institucija. Međutim, čini se da je tome došao kraj, jer je Federalna vlada to područje proglasila javnim interesom.

  • Ekonomija

  • 14. Sep. 2020  14. Sep. 2020

  • 1

Dionica Mostar jug – Buna podijeljena je na dvije poddionice, i to Mostar jug – Tunel Kvanj i Tunel Kvanj – Buna.

Za poddionicu Mostar jug – Tunel Kvanj u završnoj je fazi izrada tenderske dokumentacije, a raspisivanje tendera se očekuje do kraja godine.

Početkom iduće godine radovi bi mogli startati.

"U sklopu ove dionice uključena je petlja Mostar jug s naplatnim mjestom. To će biti jedno čvorište gdje se ova novoprojektirana južna obilaznica planira priključiti tako da će to biti u sklopu mostarskih obilaznica, i sjever i jug, sve kompletirano u dogledno vrijeme", kazao je za BHRT Jadranko Puljić, pomoćnik ministra prometa FBiH.

U "Autocestama Federacije" kazali su da su do sada utrošili oko 13 miliona KM za otkup zemljišta.

Ako sve bude teklo po planu, Mostar će za tri godine biti povezan s evropskom mrežom autoputeva.

Kako će izgledati buduća trasa, s velikim tunelom Kvanj, pogledajte u videu:

 

  •  
  •  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...