IZGLEDA KOMPLIKOVANO, ALI NIJE: Napravite punjenu piletinu u bijelom sosu na ovaj način...

Brz i ukusan ručak uz koji možete poslužiti rižu, krompir ili tjesteninu.

  • Gastro

  • 14. Sep. 2020  14. Sep. 2020

  • 0

SASTOJCI:

500 gr pilećih prsa

100 gr suhog mesa/slanine/šunke

100 gr rendane gaude

200 ml milerama

3 kašike brašna

100 ml vode

so

biber

PRIPREMA:

1. Pileća prsa izrežite i istanjite tucaljkom.

2. Posolite i pobiberite.

3. Na svaku šniclu stavite malo suhog mesa i sira pa zamotajte.

4. Po potrebi učvrstite čačkalicama i uvaljajte u brašno.

5. Popržite u tavi sa uljem sa svake strane dok ne porumeni.

6. Poredajte u tepsiju i pospite sa brašnom.

7. Prelijte sa mileramom i malo vode.

8. Stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni 20 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...