SPECIJALITET MEKSIČKE KUHINJE: Napravite ukusnu enchiladu s pečenom piletinom i jajima, jelo koje obožavaju i stari i mladi… (VIDEO)

Naš današnji obrok nastaje za 45 minuta, donosimo recept za šest obroka.

  • Gastro

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 0

SASTOJCI

800 g pečene piletine

150 g umaka pesto genovese

100 ml vrhnja za kuhanje

6 kukuruznih tortilja

350 g sira mozzarella

3 tvrdo kuhana jaja

4 paradajza

1 glavica ljubičastog luka

1/2 vezice svježeg korijandera

PRIPREMA

Paradajze prepolovimo, izdubimo im mekanu sredinu sa sjemenkama i zajedno s lukom narežemo na kockice, jaja na četvrtine, sir mozzarellu na prutiće, listove korijandera nasjeckamo, a pečenu piletinu otkoštimo i narežemo na manje komade.

U zdjelu stavimo umak pesto, ulijemo vrhnje za kuhanje i izmiješamo sastojke.

Pripremljenim umakom premažemo tortilje, preko njih rasporedimo narezanu piletinu, jaja i pokoji prutić mozzarelle, savijemo ih i složimo u prikladnu vatrostalnu posudu.

Zatim ih prelijemo ostatkom umaka, preko njih rasporedimo preostale prutiće mozzarelle i stavimo peći na 180°C 25 minuta.

Za to vrijeme, u zdjelu stavimo narezani paradajz i luk, dodamo sjeckani korijander, posolimo i promiješamo.

Gotovu enchiladu i salatu od paradajza i luka rasporedimo na tanjire te poslužimo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...