PUTINOVA OPASNA IGRA: Ruski rezervisti povlače se s granice s Bjelorusijom, sve je dio plana…

Ruski predsjednik Vladimir Putin i bjeloruski vođa Aleksandar Lukašenko dogovorili su da će Moskva povući vojnu rezervu koja je raspoređena na granici s Bjelorusijom, kazao je glasnogovornik Kremlja, objavio je TASS.

  • Svijet

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 0

Putin i Lukašenko susreli su se u ruskom ljetovalištu Sočiju, gdje je Lukašenko došao po podršku, dok se suočava sa masovnim protestima koji su započeli nakon predsjedničkih izbora 9. avgusta, za koje opozicija tvrdi da su namješteni.

"Važan rezultat razgovora dvojice predsjednika u Sočiju je dogovor da Rusija povlači rezervu pripadnika snaga sigurnosti i nacionalnu gardu, koji su bili raspoređeni blizu rusko-bjeloruske granice, te povlači ljude u stalne baze", kazao je Dmitrij Peskov, piše TASS, prenosi Hina.

Ruski kredit Bjelorusiji

Nešto ranije je objavljeno kako Rusija namjerava Bjelorusiji osigurati državni kredit od 1,5 milijardi dolara. To je u ponedjeljak potvrdio i predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku s bjeloruskim predsjednikom Lukašenkom.

Putin je podsjetio da je ruski premijer Mihail Mišustin ranije održao uspješne pregovore u Minsku o svim oblastima saradnje dvije zemlje, uključujući i finansijsku, prenosi Tanjug.

On je rekao da očekuje da će se informacije o kreditu odraziti na finansijskom tržištu.

Evropska unija uvela je sankcije za više bjeloruskih diplomata nakon što je policija privela stotine hiljade demonstranata koji se protive šestom predsjedničkom mandatu Aleksandra Lukašenka. Bjeloruski predsjednik optužio je demonstrante da unose nered u zemlji, dok je zapadne zemlje opužio za podsticanje demonstracija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...