KONAKOVIĆ KAO NA IGLAMA NAKON ČAMPARINE OSTAVKE: „Proces smjene Vlade Kantona Sarajevo počet će prije…“ (VIDEO)

Ostavka Aljoše Čampare na funkciju u Predsjedništvu Stranke demokratske akcije (SDA), ali ostanak u stranci, zanimljiv je potez na bh. političkoj sceni, jer su dosadašnje prakse bile osnivanje nove stranke nakon nesuglasica u matičnoj. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović potvrdio je da će Glavni odbor prihvatiti Čamparinu ostavku.

  • Mini market

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 0

BAKIR IZETBEGOVIĆ, predsjednik SDA

“Poslije ovakvih formulacija, ja mislim da će on teško ostati u SDA. Pošto je sam sebe istrčao s tim i kazao šta je imao. SDA mu je dala šansu, priliku, podršku, kako će on da uzvrati – vidjet ćemo, o tome će se dalje baviti Kantonalni odbor SDA.”

Aktuelna Vlada Kantona Sarajevo srušila se sama, tvrdi Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde. Uvjerava do će do zahtjeva za smjenu Kantonalne vlade doći prije lokalnih izbora.

ELMEDIN KONAKOVIĆ, predsjednik Naroda i pravde

“Do zahtjeva za smjenu ove vlade doći će prije, ubijeđen sam, lokalnih izbora. Implementacija će doći, ipak, poslije, jer ponavljam, iz ove pozicije nemoguće je napraviti brzu smjenu vlade. Čampara nije bio s nama ni u kakvim razgovorima, kakav će njegov daljnji odnos prema ovoj temi biti, to njega treba pitati. Naravno, otvorit će se još neka pitanja, poput učešća SBB-a u vlasti.”

U SDP-u već su izbrojali 18 ruku u Kantonalnoj skupštini, i to bez SBB-a.

NERMIN NIKŠIĆ, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP)

“Ova četvorka koja je radila kao ozbiljan politički projekt, rekli su da imamo 18 zastupnika u kantonalnoj Skupštini za obaranje aktuelne vlade.”

Čampara je dao ostavku na sve funkcije u stranci, ali još nije odustao od članstva u SDA. Stoga se zanimljivom čini tvrdnja političkog analitičara Asima Metiljevića da se radi o procesu legalizacije unutarstranačkih frakcija. Sve bi moglo imati niz implikacija, saglasan je, i za Kantonalnu vladu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...