SVE SE MIJENJA IZ TEMELJA: Najveća izraelska i banka iz Dubaija potpisale sporazum…

Najveća izraelska banka objavila je da je uoči uspostavljanja zvaničnih diplomatskih odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisala sporazum s najvećom bankom u Dubaiju.

  • Ekonomija

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 1

Izrael i UAE potpisali su početkom ovog mjeseca bankovni i finansijski memorandum, što je utrlo put ekonomskoj i poslovnoj saradnji dvije zemlje, podsjeća Beta pozivajući se na AP.

Banka Hapoalim saopštila je da je prošle sedmice potpisan sporazum s bankom NBD Emirates.

Direktor te izraelske banke Dov Kotler predvodio je prošle sedmice izraelsku poslovnu delegaciju u UAE-u i sastao se s najvišim poslovnim liderima Emirata.

Direktne transakcije u UAE-u

On je u današnjem saopštenju naveo da će sporazum omogućiti izraelskim klijentima direktne transakcije u UAE-u i drugim zemljama.

Direktor banke iz Dubaija Shayne Nelson saopštio je da će sporazum s bankom Hapoalim „otvoriti nove mogućnosti za posao i trgovinu za naše klijente i još više ojačati našu vodeću poziciju kao povjerljivog bankovnog partnera za poslove širom MENAT (Bliski istok, Sjeverna Afrika i Turska) regiona“.

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu doputovao je u Washington uoči potpisivanja sporazuma o normalizovanju odnosa s UAE-om i Bahreinom u Bijeloj kući.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...