BAKIR IZETBEGOVIĆ NE ČASI ČASA: SDA već pronašla zamjenu za Aljošu Čamparu…

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) je na jučer održanoj sjednici primio k znanju ostavku Aljoše Čampare na mjesto člana Predsjedništva te stranke.

  • Politika

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 1

Tu će ostavku, kako je kazao predsjednik SDA Bakir Izetbegović, prihvatiti Glavni odbor SDA, a Čampara će, smatra Izetbegović, nakon optužbi na račun stranke "teško ostati u SDA".

Čamparino mjesto u Predsjedništvu SDA, na koje je u subotu podnio neopozivu ostavku, nije dugo ostalo upražnjeno. Umjesto njega, nova članica Predsjedništva te stranke bit će Aida Obuća, aktuelna premijerka Bosansko-podrinjskog kantona.

Kako javlja Faktor, Obuća će postati članica Predsjedništva SDA na osnovu broja glasova članova Glavnog odbora na posljednjim unutarstranačkim izborima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...