MINISTRICA TURKOVIĆ ODGOVORILA: Evo ko je dogovorio imenovanje jutjubera na mjesto v. d. zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH...

Mediji su njegovo imenovanje dovodili u vezu sa porodicom Izetbegović. Međutim, Jasmina Izetbegović, kćerka predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, u međuvremenu se oglasila i navela da njih dvoje već nekoliko mjeseci nisu zajedno. 

  • Mini market

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 0

Ne stišavaju se reakcije na vijest da je popularni bosanskohercegovački jutjuber Adnan Cerić Cerix imenovan za v. d. zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH. 

Prema medijskim navodima, on je na ovu funkciju imenovan na prijedlog Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova BiH. 

Na upit da li je to tačno i ako jeste, zbog čega je tu osobu predložila, kakve su njegove kvalifikacije za tu poziciju, ministrica Turković je odgovorila.

- Zbog isteka mandata vršiocima dužnosti direktora i dva zamjenika direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara je, na posljednjoj sjednici, imenovalo nove vršioce dužnosti na ove pozicije. Dogovorom koalicionih partnera, predloženi su kandidati za vršioce dužnosti direktora i dva zamjenika direktora Agencije za statistiku do okončanja konkursne procedure. Među imenovanim vršiocima dužnosti nalazi se i g. Cerić, koji ispunjava sve uslove za ovu poziciju - rekla je Turkovićeva, prenosi Radiosarajevo.ba.

Kako se došlo do njegovog imena?

- Prijedlozi za imenovanje kandidata na rukovodeće pozicije u državnim agencijama na sjednice Vijeća ministara se uvrštavaju nakon provedene konkursne procedure od strane Agencije za državnu službu, usaglašavanja i dogovora koalicionih partnera, odgovorila je Turković, ne navodeći detalje.

Podsjetimo, mediji su njegovo imenovanje dovodili u vezu s porodicom Izetbegović. Međutim, Jasmina Izetbegović, kćerka predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u međuvremenu se oglasila i navela da njih dvoje već nekoliko mjeseci nisu zajedno. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...